【我的超豪男友】體驗新加坡/香港版土豪生活 最低消費要幾錢?

【我的超豪男友】體驗新加坡/香港版土豪生活 最低消費要幾錢?

發佈日期 11-09-2018

電影《我的超豪男友》(Crazy Rich Asians)風靡全球,戲中華人富豪紫醉金迷嘅奢華生活令人葡萄。如果想學戲中角色,享受幾日「瘋狂亞洲富豪」生活,要洗幾多錢?喺香港體驗同級嘅享受又有咩選擇?

《我的超豪男友》預告片:

新加坡網站Seedly根據戲中場景,計算出富豪生活體驗價:


四季度假酒店 圖:Giphy


濱海灣公園

新加坡CÉ LA VI 圖:celebrityabc@Flickr

以上價錢仲未計機票開支,所以香港人想去星馬豪遊,實際洗費會再貴一啲。如果,你想留港試做富豪,洗費又要幾多?

以下推介幾個可以同《我的超豪男友》場景相提並論嘅景點,如果大家有更好嘅景點推介,不妨同我哋分享。

左:魚尾獅公園 / 右:尖沙咀海傍(圖:Alfonso Jimenez@Flickr

左:萊佛士酒店(圖:Bloomberg)/ 右:半島酒店

原來,想喺香港或新加坡扮幾日富豪,只須花約萬一蚊。

想享受一次豪華假期,但唔清楚要洗幾錢及點儲錢?你應先利用理財app管理及分析支出,了解個人用錢習慣後,再按個人能力制定儲錢計劃,腳踏實地咁成就旅行目標。

null

準備實現人生大計?

Planto app已推出iOS及Android版本!馬上登記,為實現理想邁出第一步。

香港灣仔駱克道41號東成大廈18樓1801-03室
Planto Limited © 2019